Ruud Van Cauteren

  • Hartcoherentietherapeut

Ruud Van Cauteren

  • Hartcoherentietherapeut

Ik ben Ruud Van Cauteren. Als hartcoherentietherapeut ga ik met jou op zoek naar meer veerkracht en vitaliteit. Ik zie het als mijn missie om meer emotionele stabiliteit en rust te brengen in jouw leven door middel van hartcoherentie. Scroll hieronder verder voor meer info.

Afspraak maken bij Ruud Van Cauteren

Ruud’s aanpak

Ik werk gericht met een vierstappenplan. Het is geen therapie maar een coachings/trainingstraject. Tijdens de training bouw je een vaardigheid op in het creëren van balans in je brein met behulp van je hart. Eerst brengen we je huidige situatie in beeld.

Van daaruit gaan we gericht gaan oefenen met je ademhaling. Doorheen de stappen begeleid ik jou en meten we je ademhaling en zenuwstelsel aan de hand van een sensor (een sensor die metingen uitvoert aan je oor).

De sensor bestaat uit een infrarood lichtbron en een fotosensor. De sensor meet de polsslag die hij kan detecteren door een bloedvatverwijding of -vernauwing. Op basis van bloedvatverwijding of vernauwing zal er meer of minder licht ontvangen worden door de fotosensor en zo kan hij dus de polsslag meten.

We meten hoe coherent je ademt en kijken naar welke invloed stress op je ademhaling heeft. Dit laten we je heel duidelijk zien op het scherm zodat je bewust wordt van wat coherent ademen doet met je zenuwstelsel. In de volgende stap zoeken we uit welke ademhalingsfrequentie het best bij jou past. Zo kijken we niet alleen naar welke frequentie het meeste effect hebben op je zenuwstelstel, maar ook welke frequentie comfortabel voor je voelt. Zo gaan we op zoek naar meer innerlijke rust en mentale veerkracht.

Bij de laatste stappen kijken we naar de toepassing van positieve emoties en passen we de filmtechniek toe. De filmtechniek leert je hoe je beter kan omgaan met moeilijke situaties. Ook kijken we naar hoe je deze (hartcoherentie)techniek zo goed mogelijk kan integreren in je dagelijks leven zodat je een optimaal rendement blijft hebben in de toekomst.

Na iedere sessie krijg je een samenvatting en informatie met oefening doorgestuurd.

Hartcoherentie is het wonder waarbij je hart in een bepaalde staat komt zodanig dat er positieve signalen naar je brein worden afgegeven. Niet alleen krijg je meer innerlijke rust, er ontstaat ook een afgifte van positieve hormonen en je perceptie op je dagelijkse gebeurtenissen zal wijzigen op een positieve manier.

Overtuigd om met me samen te werken? Boek een afspraak in en dan gaan we aan de slag!

Achtergrond Ruud

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Het begon voornamelijk bij sporters. Gaandeweg evolueerde het van het biomechanische aspect meer richting het mentale, emotionele aspect van het lichaam.

Als podoloog ambieerde ik altijd al een holistische benadering van patiënten. Met hartcoherentie kan ik mensen dichter bij zich zelf brengen en zorgen voor meer balans en innerlijke rust.

Zo interessant en heel handig als je kampt met een energieprobleem.

Afspraak maken

Je kan terecht bij collega Ruud Van Cauteren voor hartcoherentietherapie. Maak een afspraak via de online agenda hieronder.


Tarieven

AfspraaktypeTariefDuurtijd
Intakegesprek nieuwe cliënt€9060 min
Vervolgsessie hartcoherentietherapie€9060 min
Er is helaas geen terugbetaling door de mutualiteit voorzien.

Doelgroep

  • Volwassenen (18+)
  • Nederlandstalig

Consultaties (enkel op afspraak)

WeekdagenSpreekuren
Woensdag (even weeknummers)van 13:00 tot 19:00

Afspraak maken

Je kan online een afspraak maken in de online agenda van Ruud. Je kan direct een moment kiezen dat voor jou het best past. Dat is de snelste en eenvoudigste manier.