Hartcoherentietherapie

Hartcoherentietherapie bij Groepspraktijk Ringoir

Bij Groepspraktijk Ringoir geloven we in het bevorderen van geestelijke gezondheid door middel van innovatieve benaderingen. We zijn verheugd om een nieuwste therapievorm aan te kondigen: Hartcoherentietherapie. Deze holistische benadering biedt een unieke reis naar innerlijke rust en emotioneel welzijn. Lees verder om te ontdekken hoe hartcoherentietherapie u kan helpen om balans te vinden in uw leven.

Wat is Hartcoherentietherapie?

Hartcoherentietherapie is een wetenschappelijk onderbouwde benadering die zich richt op de verbinding tussen uw hartslag en emoties. Het is gebaseerd op het idee dat een coherent hartritme, dat wil zeggen een regelmatige en harmonieuze hartslag, hand in hand gaat met emotionele stabiliteit en welzijn. Onze therapeuten begeleiden u bij het ontwikkelen van deze coherente hartslag, wat kan leiden tot een verbeterde veerkracht tegen stress, angst en andere psychologische uitdagingen.

Waarom Hartcoherentietherapie?

  1. Stressvermindering: Het moderne leven brengt vaak stress met zich mee. Hartcoherentietherapie biedt concrete technieken om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen, waardoor u beter kunt omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.
  2. Emotioneel Evenwicht: Door de connectie tussen uw hart en emoties te begrijpen, kunt u uw emotionele welzijn verbeteren. Deze therapie helpt u om een gezonde relatie met uw emoties op te bouwen en in balans te blijven.
  3. Verbeterde Gezondheid: Een coherente hartslag heeft niet alleen voordelen voor uw geestelijke gezondheid, maar ook voor uw lichamelijke gezondheid. Het kan bijdragen aan een versterkt immuunsysteem, betere slaapkwaliteit en verhoogde energie.

Hoe werkt het?

Onze deskundige therapeuten begeleiden u door oefeningen en technieken die zijn ontworpen om hartcoherentie te bevorderen. Dit omvat ademhalingstechnieken, visualisaties en biofeedback. Tijdens de sessies leert u praktische vaardigheden die u ook zelfstandig kunt toepassen in uw dagelijks leven, waardoor de voordelen van de therapie duurzaam worden.

Tijdens de sessies wordt er gebruik gemaakt van een biofeedbacksensor. Dit kleine toestel meet verschillende parameters en wordt gebruikt om uw ademhaling en hartslag te visualiseren.

Voor wie is Hartcoherentietherapie geschikt?

Hartcoherentietherapie is geschikt voor iedereen die streeft naar emotioneel welzijn en stressvermindering. Het is een waardevolle aanvulling op traditionele psychotherapie en kan effectief zijn bij uiteenlopende uitdagingen, van angst en depressie tot het verbeteren van algemeen welzijn.

Ontdek innerlijke rust bij Groepspraktijk Ringoir

Bij Groepspraktijk Ringoir geloven we in het empoweren van individuen om hun volledige potentieel te bereiken. Met onze deskundige therapeuten en de introductie van hartcoherentietherapie, streven we ernaar om cliënten de tools te geven die nodig zijn voor een evenwichtiger en gezonder leven.

Neem de eerste stap naar innerlijke rust en emotioneel welzijn. Maak vandaag nog een afspraak voor een hartcoherentietherapiesessie bij Groepspraktijk Ringoir.

Afspraak maken

Je kan terecht bij collega Ruud Van Cauteren voor hartcoherentietherapie. Maak een afspraak via de online agenda hieronder.

Tarieven

AfspraaktypeTariefDuurtijd
Intakegesprek nieuwe cliënt€9060 min
Vervolgsessie hartcoherentietherapie€9060 min
Er is geen terugbetaling door de mutualiteit voorzien.

Meer informatie via info@praktijkringoir.be of op het nummer 03 361 46 63.