Michael L. Ringoir

  • Praktijk coördinator
  • Bedrijfsadviseur
  • Executive Counselor
  • Relatie-Expert
  • Sekscounselor

Michael L. Ringoir

  • Praktijk coördinator
  • Bedrijfsadviseur
  • Executive Counselor
  • Relatie-Expert
  • Sekscounselor

Cliëntenstop

De groei en dagelijkse leiding van onze groepspraktijk vraagt een tijdsinvestering, daarom neem ik geen nieuwe relationele* begeleidingen meer aan.

Je kan voor relatietherapie terecht bij mijn collega’s  Anneleen of Maia.


Je kan wel nog bij mij terecht als deelnemer in onze workshops voor koppels:

Nieuw: Workshops 2023

Je staat er niet alleen voor. Laat ons samen aan de slag gaan met individuele, relationele of seksuele problemen.

Ik ben sinds 2013 actief en heb al +750 koppels en individuen gecoacht naar een beter leven.


“There are some people who live in a dream world, and there are some who face reality; and then there are those who turn one into the other.”

– Douglas Everett
Wim
5
april 2022
“Onze relatietherapeut Michael kan ons uitstekend helpen met onze problemen die wij doormaken.”
Roselie
5
april 2022
“”
Ruth
5
februari 2022
“Op de eerste afspraak al direct het gevoel beter geholpen te zijn dan bij de vorige 5 sessie bij iemand anders”
Afspraak maken bij Michael L. Ringoir

Meer over Michael L. Ringoir

Opleidingen
OpleidingInstituut
Bachelordiploma in “Human Resources ManagementKdG Hogeschool Antwerpen
Erkend diploma “Assessor(gedragsevaluator/observator)Wolters Kluwer
Erkend diploma “Senior Lead Assessor(evidence based)Wolters Kluwer
Erkend diploma “PartnerrelatietherapeutPTC Gent-Brugge
Postgraduaat “HR For BusinessKdG Hogeschool Antwerpen
Erkend diploma “Gecertifieerd HypnosetherapeutHypnovision, National Guild of Hypnotherapists
Diverse korte opleidingen: klinische psychologie, familietherapie, relatiecoaching, sekscounselorCentrum Voor Volwassenenonderwijs VZW

Naast een Bachelordiploma in Human Resources, behaalde Michael L. Ringoir in avondonderwijs ook de bijkomende diploma’s van psychologierelatietherapie/coachingsekscounselingfamilietherapielife coaching, accountancy en volgde hij tal van andere cursussen om zich continu bij te scholen.

Eén van deze opleidingen was het specialisatiejaar “partnerrelatietherapie” in het PsychoTherapeutischCentrum te Gent-Brugge.

Vervolgens werd Michael gecertifieerd en erkend hypnosetherapeut (erkenning en kwaliteitscontrole via The National Guild of Hypnotherapists). Lees meer over hypnose.

Michael L. Ringoir is een gedreven en ervaren coach en executive counselor. Hij is echter geen klinisch psycholoog. Hij behandelt bijgevolg geen personen met zelfmoordgedachten, verslavingen, angst/paniekaanvallen of depressies. Hiervoor kan je bij zijn collega’s terecht.


Ervaring

Michael L. Ringoir bouwde in april 2013 een privépraktijk voor relatiebegeleiding, individuele coaching en sekscounseling uit in Gent en Sint-Niklaas. Het aantal aanmeldingen is op 8 jaar tijd enorm gegroeid.

Ondertussen begeleidde Michael al meer dan 750+ koppels in hun relationele en seksuele vraagstukken.

Momenteel is Michael fulltime werkzaam als coördinator bij Relatiekliniek Vlaanderen en Groepspraktijk Ringoir. Hij houdt zelf actief coachingsgesprekken met koppels en is daarna actief als Senior HR Expert op freelance basis.

Door zijn jarenlange ervaring in gesprekscoaching, kwam hij in aanraking met de technieken voor hypnose. Hypnosetherapie is een doelgerichte, efficiënte en motiverende aanpak om aan de slag te gaan met bepaalde problematieken zoals: stoppen met roken, laag zelfbeeld, kunnen ontspannen, stress en burn-out, angsten reduceren, verslavingsproblematieken en veel meer.


Aanpak

Veel cliënten omschrijven Michael als betrokken, betrouwbaar, empathisch, hands-on en analytisch. Door de juiste mix van emo/ratio toe te passen in coachingsgesprekken, krijgen we een mooie samenloop van empathie en oplossingsgerichtheid. Er wordt voornamelijk coachend gewerkt in het hier en nu en in de toekomstgerichtheid. Heb je echter nood aan het uitdiepen van trauma’s in het verleden, dan kan je het best terecht bij onze individuele psychotherapeuten/psychologen.

In de relationele begeleidingen wordt er voornamelijk met EFT gewerkt (Dr. Sue Johnson) en de theorieën van Gotmann, Snarch en Esther Perel.


Afspraak makenExecutive Business Coaching

Naast het gidsen van koppels met relationele en communicatieve uitdagingen, is Michael ook een ervaring Strategisch Adviseur en begeleidt hij bedrijfsleiders, directieleden, arts-specialisten en consorten in hun dagelijkse privé- en professioneel leven. Lees meer over business coaching.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie: 09 298 01 97 (ma-vr, 08h-20h) of via e-mail op michael@ringoir.associates