Michael L. Ringoir

  • Praktijk coördinator
  • Bedrijfsadviseur
  • Relatie-Expert
  • Sekscounselor

Michael L. Ringoir

  • Praktijk coördinator
  • Bedrijfsadviseur
  • Relatie-Expert
  • Sekscounselor

Aanmeldingsstop
Michael neemt geen nieuwe begeleidingen meer aan. Je kan terecht bij collega’s. Heb je een (oud) dossier bij Michael? Ook al is dit langer geleden en nog in de privépraktijk in Gent? Dan kan je wel nog steeds een afspraak maken.

Je staat er niet alleen voor. Laat ons samen aan de slag gaan met individuele, relationele of seksuele problemen.

Ik ben sinds 2013 actief en heb al +750 koppels en individuen gecoacht naar een beter leven.


“There are some people who live in a dream world, and there are some who face reality; and then there are those who turn one into the other.”

– Douglas Everett
Afspraak maken bij Michael L. Ringoir

Meer over Michael L. Ringoir

Opleidingen

Naast een Bachelordiploma in Human Resources, behaalde Michael L. Ringoir in avondonderwijs ook de bijkomende diploma’s van psychologierelatietherapie/coachingsekscounselingfamilietherapielife coaching, accountancy en volgde hij tal van andere cursussen om zich continu bij te scholen.

Eén van deze opleidingen was het specialisatiejaar “partnerrelatietherapie” in het PsychoTherapeutischCentrum te Gent-Brugge.

Michael L. Ringoir is geen klinisch psycholoog/psychotherapeut, maar wel een gedreven en ervaren coach/counselor. Hij behandelt bijgevolg geen personen met zelfmoordgedachten, verslavingen, angst/paniekaanvallen of depressies. Hiervoor kan je bij collega’s terecht.

Ervaring

Michael L. Ringoir bouwde in april 2013 een privépraktijk voor relatiebegeleiding, individuele coaching en sekscounseling uit in Gent en Sint-Niklaas. Het aantal aanmeldingen is op 7 jaar tijd enorm gegroeid.

Ondertussen begeleidde Michael al meer dan 650+ koppels in hun relationele en seksuele vraagstukken.

Momenteel is Michael fulltime werkzaam als coördinator bij Relatiekliniek Vlaanderen en Groepspraktijk Ringoir. Hij houdt zelf actief coachingsgesprekken met koppels en is daarna actief als HR Expert op freelance basis.

Aanpak

Veel cliënten omschrijven Michael als betrokken, betrouwbaar, empathisch, hands-on en analytisch. Door de juiste mix van emo/ratio toe te passen in coachingsgesprekken, krijgen we een mooie samenloop van empathie en oplossingsgerichtheid. Er wordt voornamelijk coachend gewerkt in het hier en nu en in de toekomstgerichtheid. Heb je echter nood aan het uitdiepen van trauma’s in het verleden, dan kan je het best terecht bij onze individuele psychotherapeuten/psychologen.

In de relationele begeleidingen wordt er voornamelijk met EFT gewerkt (Dr. Sue Johnson) en de theorieën van Gotmann, Snarch en Esther Perel.

Er wordt huiswerk meegegeven en je zal regelmatig vragenlijsten mogen invullen om jullie vooruitgang te registreren.Executive Business Coaching

Naast het gidsen van koppels met relationele/seksuele uitdagingen, is Michael ook een ervaring Strategisch Adviseur en begeleidt hij bedrijfsleiders, directieleden, arts-specialisten en consorten in hun dagelijkse privé- en professioneel leven. Lees meer over business coaching.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie: 03 361 46 63 (ma-vr, 09h-17h).