Michael L. Ringoir

 • Praktijk coördinator
 • Bedrijfsadviseur
 • Loopbaancoach
 • Relatie-Expert
 • Vertrouwenspersoon

Michael L. Ringoir

 • Praktijk coördinator
 • Bedrijfsadviseur
 • Loopbaancoach
 • Relatie-Expert
 • Vertrouwenspersoon

✅ Ik heb mijn spreekuren uitgebreid, welkom!
📅 Klik hier om direct naar mijn agenda te gaan om een afspraak in te plannen.
🕒 ⏩ Zelf aan de slag van thuis uit? Download hier oefeningen als koppel of schrijf je in voor mijn online relatie-cursus!

Je staat er niet alleen voor. Laat ons samen aan de slag gaan met individuele, relationele of professionele problemen.

Mag ik jou begeleiden naar een beter leven? Stuur me een e-mail of bel me op 09 298 01 97.


“There are some people who live in a dream world, and there are some who face reality; and then there are those who turn one into the other.”

– Douglas Everett
Wouter
5
juni 2023
“Zeer aangename ervaring en heel doelgericht. Beide direct op ons gemak en toch zeer open dankzij Michael.”
Wim
5
april 2022
“Onze relatietherapeut Michael kan ons uitstekend helpen met onze problemen die wij doormaken.”
Ruth
5
februari 2022
“Op de eerste afspraak al direct het gevoel beter geholpen te zijn dan bij de vorige 5 sessie bij iemand anders”
Afspraak maken bij Michael L. Ringoir

Meer over Michael L. Ringoir

Introductie

Mijn naam is Michael (op z’n Engels). Ik heb een hekel aan wachtlijsten. Daarom opende ik in 2013 zelf een Groepspraktijk/Psychotherapeutisch Centrum in Gent en sinds 2018 zijn we verhuisd naar Sint-Niklaas, mijn geboortestad. Momenteel word ik omringd door een top-team van 8 collega’s (psychologen, psychotherapeuten, sekstherapeuten, bemiddelaars en consultants). Wat moedig dat je hulp zoekt, echt waar. Lees gerust verder en wie weet zien we elkaar binnenkort.

Mijn werk bestaat uit vier grote pijlers:

 • 40% van mijn tijd breng ik door met koppels van elke leeftijd om samen aan de slag te gaan met relationele of individuele vraagstukken (werken aan bedrog, herstellen van vertrouwen, op zoek gaan naar de verloren vonk, bemiddeling en relatietherapie). Daarnaast ben ik door de VDAB erkend als loopbaanbegeleider en kan je bij mij begeleiding volgen aan €11.25/uur indien je aan de voorwaarden voldoet.
 • 30% van mijn expertise bevindt zich in de bedrijfswereld waar ik als consultant adviezen verleen aan zaakvoerders, directieleden of top-managers. Ik help hen om persoonlijke en professionele doelstellingen in kaart te brengen én te behalen. Hiervoor doe ik beroep op mijn stevige kennis en ervaring binnen de HR-wereld (Bachelor HR, Postgraduaat HR en tal van andere opleidingen). Ik word door mijn cliënten omschreven als confronterend en doelgericht. Uiteraard met de nodige empathie voor moeilijkere vraagstukken.
 • 25% luister ik als vertrouwenspersoon met volle aandacht en betrokkenheid naar hogeschoolstudenten met vragen, bezorgdheden of opmerkingen omtrent hun psychosociaal welzijn en grensoverschrijdend gedrag. Ik bied studenten de juiste begeleiding en doorverwijzing aan voor hun vraagstukken.
 • De overige 5% ben ik bezig met het aanvullen van koffiebonen in onze Groepspraktijk waar we een 13-tal collega’s hebben :). Mijn taak bestaat erin om voor hen het ideale klimaat te creëren zodat zij hun werk met cliënten met volle aandacht kunnen uitvoeren.

Ik ben geen Master in Klinische Psychologie of Psychotherapeut. Ik gebruik mijn stevige achtergrond en ervaring uit de bedrijfswereld om talenten in individuen of koppels te ontgrendelen. Ik heb wel mijn diploma als partnerrelatietherapeut behaald aan het psychotherapeutisch centrum in Gent-Brugge, dus uiteraard mag en kan ik met koppels werken. Thema’s zoals verslaving, zelfmoord, drugs of trauma verwijs ik door naar mijn collega’s binnen de groepspraktijk.

Opleidingen
OpleidingInstituut
Bachelordiploma in “Human Resources ManagementKdG Hogeschool Antwerpen
Erkend diploma “Assessor(gedragsevaluator/observator)Wolters Kluwer
Erkend diploma “Senior Lead Assessor(evidence based)Wolters Kluwer
Erkend diploma “PartnerrelatietherapeutPTC Gent-Brugge, School4Power
Postgraduaat “HRM For BusinessKdG Hogeschool Antwerpen
Erkend diploma “Gecertifieerd HypnosetherapeutHypnovision, National Guild of Hypnotherapists
Diverse korte opleidingen: klinische psychologie, familietherapie, relatiecoaching, sekscounselorCentrum Voor Volwassenenonderwijs VZW
Educatieve bachelor (lerarenopleiding, ADHD/ADD/ASS/..)KdG Hogeschool Antwerpen

Naast een Bachelordiploma in Human Resources, behaalde Michael L. Ringoir in avondonderwijs ook de bijkomende diploma’s van relatietherapie, coachingsekscounseling en volgde hij tal van andere cursussen om zich continu bij te scholen.

Eén van deze opleidingen was het specialisatiejaar “partnerrelatietherapie” in het PsychoTherapeutischCentrum te Gent-Brugge.

Michael L. Ringoir is een gedreven en ervaren coach en executive counselor. Hij is echter geen klinisch psycholoog. Hij behandelt bijgevolg geen personen met zelfmoordgedachten, verslavingen, angst/paniekaanvallen of depressies. Hiervoor kan je bij zijn collega’s terecht.

In zijn aanpak is hij to-the-point, confronterend maar wel enorm mensgericht.


Ervaring

Michael L. Ringoir bouwde in april 2013 een privépraktijk voor relatiebegeleiding, individuele coaching en sekscounseling uit in Gent en Sint-Niklaas. Het aantal aanmeldingen is op 9 jaar tijd enorm gegroeid.

Ondertussen begeleidde Michael al meer dan 850+ cliënten in hun relationele, individuele, professionele en seksuele vraagstukken.

Momenteel is Michael fulltime werkzaam als coördinator bij Relatiekliniek Vlaanderen en Groepspraktijk Ringoir. Hij houdt zelf nog coachingsgesprekken met koppels en is daarna actief als Senior HR Expert op zelfstandige basis. Je kan ook bij Michael terecht voor VDAB Loopbaanbegeleiding.


Aanpak

Veel cliënten omschrijven Michael als betrokken, betrouwbaar, empathisch, hands-on en analytisch. Door de juiste mix van emo/ratio toe te passen in coachingsgesprekken, krijgen we een mooie samenloop van empathie en oplossingsgerichtheid. Er wordt voornamelijk coachend gewerkt in het hier en nu en in de toekomstgerichtheid. Heb je echter nood aan het uitdiepen van trauma’s in het verleden, dan kan je het best terecht bij onze individuele psychotherapeuten/psychologen.

In de relationele begeleidingen wordt er voornamelijk met EFT gewerkt (Dr. Sue Johnson) en de theorieën van Gotmann, Snarch en Esther Perel.

Heb je ernstige en donkere gedachten? Dan verwijzen we jou door naar één van onze individuele experten voor een grondige en intensieve begeleiding. Heb je een trauma meegemaakt? Dan is onze traumatherapie via EMDR wellicht iets voor jou.

Heb je voornamelijk vragen omtrent je carrière en loopbaan? Dan kan je VDAB Loopbaancheques gebruiken bij Michael. Je betaalt dan slechts €45 voor een traject van 4 uren. Meer info vind je hier.


Afspraak maken


VDAB Erkenning

Vanaf 1 juli 2024 is Groepspraktijk Ringoir na een intensieve audit en doorlichting officieel erkend als VDAB Loopbaancentrum. Dit betekent dat cliënten vanaf dan loopbaancheques kunnen gebruiken om hun loopbaanbegeleidingen te betalen. Inhoudelijk verandert er niets aan onze werking. De kostprijs wordt echter sterk gedrukt dankzij deze VDAB erkenning.

Kostprijs loopbaanbegeleiding

Je betaalt slechts €45 voor 4 uren loopbaanbegeleiding indien je voldoet aan de voorwaarden van VDAB (bv: in Vlaanderen wonen, min. 7 jaar werken en nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd hebben de afgelopen 6 jaren). Dat komt dus neer op €11.25 per uur!

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, betaal je het reguliere tarief van €100 per uur (excl. 21%BTW).

Concreet verloop van een traject

Telefonische kennismaking15 min (telefonisch)
– Uitleg over werking VDAB Loopbaancheques
– Afstemmen of je vraag gepast is voor loopbaanbegeleiding
Intakegesprek90 min (face-to-face of videocall)
– We onderzoeken en formuleren samen je loopbaanvraag.
– We bespreken de inhoud en de aanpak van de loopbaanbegeleiding
– We starten je ‘Persoonlijk OntwikkelingsPlan’ (POP) op.
– We brengen alle VDAB documenten in orde.
– We gaan ook echt al effectief aan de slag met jouw loopbaanvraagstuk.
Huiswerkop eigen tempo thuis
Je krijgt de eerste keer tussentijds huiswerk. Je vult thuis online meerdere vragenlijsten in die het inzicht in jouw situatie en vraagstuk verhogen.
Verdiepingsgesprek50min (face-to-face of videocall)
– We bespreken de resultaten van je ingevulde vragenlijsten (huiswerk)
– We stimuleren je tot reflectie (met methodieken, instrumenten, huiswerk, gesprekken …) om op jouw loopbaanvraag een antwoord te vinden. Dit reflectieproces leidt tot een aantal inzichten (bijvoorbeeld over waarden, kwaliteiten, patronen, weerstanden, hulpbronnen, arbeidsmarktkennis …) die jij telkens opneemt in jouw ‘Persoonlijk OntwikkelingsPlan’ (POP)
Verdiepingsgesprek50min (face-to-face of videocall)
Vervolg (zie hierboven)
UitbreidingDe kans is groot dat er tijdens ons traject meerdere loopbaanvraagstukken ontwikkelen. Indien jij er nood aan hebt, kan je een tweede VDAB Loopbaancheque aankopen (max. 3 uren extra).
Synthese/afronding50min (face-to-face of videocall)
– We finaliseren jouw persoonlijke ontwikkelingsplan en zorgen ervoor dat je zelfsturend aan de slag kan met de antwoorden op je loopbaanvraag

Meer info / afspraak maken

Michael geeft je graag telefonisch meer uitleg over de werking van VDAB Loopbaancheques. Bel naar 03 361 46 63 of mail naar michael@ringoir.associates. Je kan ook een eerste telefonische kennismaking van 15min inplannen in de online agenda.

We helpen je ook graag bij het online aanvragen indien dit voor jou complex lijkt.


Executive Business Coaching

Naast het gidsen van koppels met relationele en communicatieve uitdagingen, is Michael ook een ervaring Strategisch Adviseur en begeleidt hij bedrijfsleiders, directieleden, arts-specialisten en consorten in hun dagelijkse privé- en professioneel leven. Lees meer over business coaching.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie: 09 298 01 97 (ma-vr, 08h-20h) of via e-mail op michael@ringoir.associates