Verkeershinder – Ballonfeesten

Wat?

Jaarlijks vinden de Vredefeesten (of zoals wij Sinnekloaseneirs zeggen, “Ballonfeesten”) plaats in Sint-Niklaas. Dit feestelijk weekend doet de stad heropleven met tal van leuke animaties, kermisbezoeken en optredens.

Er is echter ook verkeer- en parkeerhinder ten gevolge van dit grote evenement.

Verkeershinder

Lees hier alle informatie op de site van Stad Sint-Niklaas. Deze informatie is actueel en bijgewerkt.

Onze tip

Wij raden aan om de Groepspraktijk te benaderen met de wagen via de invalsweg aan het NMBS Station Sint-Niklaas en dus niet via de Grote Markt. De Grote Markt zal volledig afgesloten zijn. Je kan echter wel rijden via de Parklaan en rechts afslaan aan het KBC Kantoor, richting Ziekenhuis/Moerlandstraat. Hier zal enorm veel verkeer zijn.

Kom dus zeker op tijd naar je afspraak!

Parkeren

Raadpleeg hier de opties voor het parkeren in de stad. Wellicht is de optie in privéparking CENTRAL PARKING “Dokter Verdurmenstraat 21, 9100 Sint-Niklaas” de meest interessante (deze parking is niet gekend bij toeristen/bezoekers). Je betaalt hier wel €3.50 (enkel muntgeld, geen bankkaart) forfaitair.

Telefoonnummers

  • Voor algemene info over de verkeersmaatregelen kan u vóór het evenement tot vrijdag 2 september tot 15 uur terecht op tel. 03 778 32 50.
  • Voor informatie over het programma kan u tijdens de openingsuren van de dienst toerisme terecht op tel. 03 778 35 00. U kan ook terecht op www.vredefeesten.be.
  • Bij overlastproblemen kan u bellen naar het politiekantoor (tel. 03 760 65 00), dat een rechtstreekse radioverbinding heeft met de organisatie.