Nieuwe aanwinst: Kaat – Orthomoleculair Therapeute

Vanaf 16 april 2021 zal Kaat De Mey, diëtiste en orthomoleculair therapeute, starten met raadplegen in onze Groepspraktijk

Naast een Bachelordiploma in de Voedingskunde en Diëtiek, rondde Kaat De Mey ook de opleidingen orthomoleculaire therapie en mindfulness af.


Meer over Kaat De Mey

Mijn naam is Kaat De Mey. Als kind en jongere, had ik een minder goede gezondheid met maag-darmproblemen en weinig energie. Mijn zoektocht naar een betere gezondheid bleek heel complex te zijn, maar vormt de basis van één van mijn huidige passies. Door mijn zoektocht ben ik in aanraking gekomen met verschillende therapeuten die mij veel hebben geleerd.

Mijn eerste studiekeuze voor diëtiste is voortgevloeid uit de eerste therapie die een blijvend effect had op mijn gezondheid, namelijk voedingsaanpassingen. Ondanks de enorme stap vooruit, besefte ik dat dit niet voldoende was en dat er nog verder moest worden gezocht. Hieruit kwamen mijn verdere studies, namelijk orthomoleculaire therapie en mindfulness. Hierdoor werd er heel veel verklaard voor mij. Verder school ik mezelf nog bij door boeken te lezen en opleidingen te volgen want er is nog veel nieuws te leren.

Mijn passie voor en de holistische visie over het effect van voeding, beweging, ontspanning… op lichaam en geest is ontstaan en gegroeid uit deze opleidingen en ervaringen. Het lichaam en de geest zijn verbonden met elkaar op manieren waaraan vaak niet wordt gedacht. Dit bevestigt mijn geloof in het belang van het luisteren naar het eigen lichaam.

Bij welke klachten/ziektebeelden kan ik jou helpen?

 • Maag- en darmproblemen (zuuroprispingen, opgeblazen gevoel, krampen, diarree, constipatie…)
 • Allergieën, intoleranties, voedselovergevoeligheden
 • Huidproblemen
 • (Chronisch) energietekort
 • Insulineresistentie (voorstadium diabetes type 2)
 • Overgewicht
 • Leverproblematiek
 • Hormonale problematiek
 • (Chronische) pijn/ontstekingen
 • Fibromyalgie
 • Chronisch vermoeidheidssyndroom
 • Artrose/artritis

Afspraak maken bij Kaat

Groepspraktijk Waasland

Consultaties enkel op afspraak.

Zamanstraat 37
9100 Sint-Niklaas
E: kaat@praktijkringoir.be