Psychodiagnostiek

Binnen het Psychotherapeutisch Centrum Waasland – Groepspraktijk Ringoir bieden we Psychodiagnostiek, IQ-testing en ASS (Autisme Spectrum Stoornis) testings aan. Alle diagnostische handelingen worden uitgevoerd door onze erkende klinisch psychologe, mvr. Hanane Bardid.


ASS Testing (Autisme Spectrum Stoornis)

Wat is een ASS-testing?

Een test kan door een hulpverlener aangevraagd worden. Vaak is dit wanneer er een vermoeden is van Autisme Spectrum Stoornis.

Hoe verloopt een testafname?

Een testafname bestaat uit verschillende testen. De testduur hangt af van de onderzoeksvraag. Soms kan het zijn dat testen op verschillende momenten worden afgenomen.

Kostprijs?

Tarief: €400
Dit omvat de testafname inclusief het uitgebreid testverslag en een afspraak om samen de resultaten te overlopen.


IQ Test

Waarvoor dient een IQ-test?

Het afnemen van een intelligentietest helpt in het achterhalen van de sterktes en de zwaktes van de persoon. Vaak is een IQ-score nodig om recht te hebben op extra ondersteuning op school, werk of in het dagelijks leven (VAPH).

Wat is de WAIS-IV?

Voor het berekenen van het IQ wordt de Wechsler Adult Intelligence Scale (kort: WAIS-V) afgenomen. De WAIS-V-NL is een instrument om met behulp van een individuele testafname de cognitieve capaciteiten van adolescenten en volwassenen tussen de 16 en 84 jaar kan worden bepaald. De WAIS-V-NL voldoet aan de nieuwe up-to-date normen voor Vlaanderen en Nederland.

Hoe verloopt een testafname?

Een testafname bestaat uit een tiental subtests en duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen optionele subtests worden toegevoegd.

Kostprijs?

Tarief: €250

Dit omvat de testafname inclusief het uitgebreid testverslag en een afspraak om samen de resultaten te overlopen.